Sıvı Hümik Asit - 30 Lt
Hümik ve Fülvik Asit içeren bir preparat olup, topraktaki bitki artıklarının binlerce yıllık süreçte ayrışması ve değişimi sonucu oluşan Leonardit isimli organik materyalden üretilmektedir.
İçerik:
Sıvı Potasyum Hümat %100 Saf Aktif Leonardit’ten Üretilmektedir. % 15 Humik Asit + Fulvik Asit % 20 Organik Madde % 3 Suda Çözünür Potasyum oksit pH 8 – 10 (Değerler yaklaşık değerlerdir)
Uygulama:
Her türlü Saksı bitkisi ve diğer bitkiler için 1 Litre su içine 5 – 10 cc karıştırılarak bitkiler sulanır. Her iki sulamada bir verilmesi tavsiye olunur. Detaylı uygulama bilgileri sayfanın altındadır.
Birinci Kalite Çanakkale Kaz Dağlarından çıkarılan %100 saf ve doğal Aktif Leonardit’ten üretilen bir üründür.
Bitki Kök Yapımında Ve Gelişiminde Mükemmel Ve Hayret Verici Sonuçları Uygulama Sonrası Kısa Süre İçinde Göreceksiniz.
Bilinen Faydaları Nelerdir ?
Besin alımını arttırır.
Dona dayanıklılığı arttırır.
Toprak özelliklerini iyileştirir.
Organik madde içeriğini arttırır.
Tohum çimlenmesini destekler.
Toprağı havalandırır ve su alımını iyileştirir.
Yararlı toprak canlılarını harekete geçirir.
Ec ve pH değerlerini dengeler.
Toprak erozyonunu önler.
Kök gelişimini teşvik eder.
Hasatta verim ve kaliteyi artırır.
Patojenlerin önüne geçer, bitkiye yardımcı olur.
Kimyasal gübreler, hatalı toprak işleme, tek ürün kültürü ve erozyon gibi nedenlerle organik madde bakımından fakirleşip verimsizleşen topraklar için umut: Leonardit’tir.
Hümik Asitlerin Faydaları Nelerdir?
Humik asitlerin yararları fiziksel, kimyasal ve biyolojik olarak üç grupta toplanır.
1-) Fiziksel Yararları :
a) Toprağın yapısını düzeltir.
b) Toprağın havalanma özelliğini arttırır. Köklerin daha iyi havalanmasını sağlar
c) Toprağın su tutma kapasitesini arttırır. ( Kendi ağırlığının 20 katı fazla ağırlıktaki suyu tutabilme yeteneği vardır. )
d) Toprağın rengini koyulaştırarak daha fazla güneş enerjisinin emilmesini sağlar.
2) Kimyasal Yararları :
a) Asidik ve bazik özelliklerdeki toprakları nötralize eder. Fazla tuzluluğu ve fazla kireçliliği gidererek toprağın pH' sını düzenler.
b) Suda çözünebilir inorganik gübreleri kök bölgesinde depolar ve bitkinin ihtiyacı oldukça bunları serbest bırakır.
c) Toprağın katyon değişim kapasitesini en yüksek seviyeye çıkartır.
d) Hümik asit kimyasal olarak aktif bir karaktere sahiptir ve topraktaki çeşitli metaller, mineraller ve organikler ile çözünebilir veya çözünemez kompleksler oluşturma yeteneği vardır. Bu özelliği bitkinin besinleri kolay ve sürekli almasını sağlar. Demir noksanlığını gidermeye yardımcı olur.
e) Şelatlama özelliğine sahiptir.
f) Topraktaki kireç içerisindeki karbondioksiti serbest duruma getirir. Bu serbest karbondioksitin fotosentezde kullanılması imkanını hazırlar.
g) Topraktaki azot, fosfor, potasyum, demir, çinko ve iz elementler gibi gerekli besinlerin bitki tarafından alınabilmesini en yüksek düzeye çıkartır.
h) Bitki gelişimi için gerekli olan mineraller (iz mineraller de dahil) ve organik maddelerce zengindir. Ayrıca, doğal karbon içermesinden dolayı bitkinin gelişiminde kullanılabileceği oldukça fazla miktarda enerji de ihtiva eder (1 gramda 5.000 kaloriye kadar)
ı) Hümik asit biyokimyasal özelliği ile , toprağın zararlı , kirletici ve zehirli maddelerden temizlenmesini sağlar. Toprakta mevcut olan kurşun, cıva, kadmiyum ve diğer zararlı ve radyoaktif elementlerin , endüstriyel atıkların, zehirlerin ve çevre için zararlı kimyasal maddelerin (ilaçlamadan gelenler de dahil) çözünebilir durumdan çözünemez duruma geçmelerini sağlar. Böylece, bunların bitki tarafından emilmelerini önler. Bunların zamanla dibe çökmesi sonucu toprak temizlenir.
3) Biyolojik Yararları :
a) Hücre bölünmesini hızlandırır. Dolayısıyla , bitkinin büyümesi ve gelişmesi de hızlanır.
b) Kök oluşumunu ve gelişimini hızlandırır. Kökleri kuvvetlendirir. Saçak kök oluşumunu teşvik eder.
c) Tohumda çimlenmeyi hızlandırır. Bitkinin hayatta kalabilme yeteneğini arttırır.idelerin daha hızlı ve kuvvetli büyümelerini sağlar.
d) Bitkide hücre enerjisinin fazlalaşmasını sağlar.
e) Bitki metabolizmasını düzenleyerek azot bileşenlerinin birikmesini önler.
f) Yararlı toprak mikroorganizmalarının gelişmeleri ve çoğalmaları üzerinde uyarıcı etki yapar. Bunların topraktaki miktarını ve aktivitelerini arttırır.
g) Bitkinin soğuğa, sıcağa ve fiziksel etkilere karşı dayanıklılığını arttırır. Böcek ve hastalıklara karşı direncini çoğaltır.
h) Meyvelerde (üründe) hücre duvarları kalınlığının artmasını sağlar. Böylece, ürünün depolanma süresi ve raf ömrü uzar.
ı) Elde edilen ürün ( meyve, sebze, çiçek, dane, kök gibi ) daha kaliteli olur. Bunların, dış görünüşlerinin daha göz alıcı ve besin değerlerinin daha yüksek olmasını sağlar.
Uygulama ve Dozaj:
Topraktan uygulama:
Özellikle Ceviz, Badem ve Fındık için ve diğer Meyve ağaçlarına her zaman uygulanabilir ancak erken ilkbaharda ağaç uyanırken veya hasat sonrası yapılan uygulama en iyisidir. Ağacın yaşına göre her yaş için klasik ağaçlarda 50-100 cc, yarı bodur ağaçlarda 25-50cc, tam bodur ağaçlarda 10-20 cc olarak örneğin 5 yaşındaki klasik ağaçlara 5 (yaş) X100cc =500cc, yarı bodur ağaçlara 5(yaş) x 50cc =250cc, tam bodur ağaçlara 5(yaş) X 20cc = 100cc uygulanmalı,hesaplanıp 5ila 10 katı su ile sulandırarak ağacın taç iz düşümüne verilir. Daha fazla etki için, taç izdüşümü 15-30 cm açılarak uygulama yapılır ve tekrar kapatılır. Eğer ağaçların yaşı 40’dan fazla ise ağaç başına 5 ila 8 litre 10 kat su ile karıştırılıp uygulanmalı ertesi gün ve eğer mümkünse üç gün sonra bir kez daha boş sulama yapılmalıdır.
Sulama suyu ile uygulama:
Damlama sulama ile ağaçlar için yukarıda önerilen miktarlarda parçalar halinde 2-3 sulamada verilebilir. Ürünün 2/3’ünün çiçeklenme döneminden önce kalan kısmının meyve oluşum dönemi başında verilmesine dikkat edilmelidir
Ekim öncesi veya esnasında uygulama:
Ekim veya dikim öncesinde dekara 2-6 litre Humik Asit Son hacim 20-30 litre olacak şekilde sulandırılarak toprak yüzeyine püskürtülüp, 10-15 cm toprak derinliğine karıştırarak uygulanabilir.
Tohuma Uygulama:
Ekimden en az bir gece önce tohuma %1 ile %2 arasında değişen oranda (100 kg tohuma 1 ile 2 litre arasında değişen miktarda Hümik Asit tohum yüzeyine kaplanabilir.) Hümik Asit hiç sulandırmadan veya 1:1 oranında (1 kısım Hümik Asit 1 kısım su) sulandırılarak tohuma kaplanır. Kuru ve sıcak havalarda HümikAsit’ın tohuma karıştırma işlemi ekimden hemen önce yapılır. Sonra Hümik Asit uygulanan tohumlar 15-20 dakika güneşte kurutularak ekim yapılabilir.
Sulama suyu ile uygulama:
Yukarıda önerilen uygulamalar yapılamadığında veya ilave olarak sulama suyu ile Hümik Asit uygulaması buğday ve özelliklede mısır için önerilir. Yağmurlama sulama ile en az bir defa dekara 2-4 litre Hümik Asit sulamanın ilk 30 dakikalık kısmında verilerek devam eden sulama ile bitki yüzeyinden tamamen yıkanıp toprak içine nüfuz etmesi sağlanır.
Damlama sulama ile dekara 4-12 litre humikasit parçalar halinde veya 1 ton suya 0.1-0.5 litre humik asit karıştırarak en az 1-2 defa özellikle gelişme döneminin başında ve çiçeklenme öncesi yada 2-3 defa gelişme döneminin başında ve çiçeklenme öncesi ve meyve hasat döneminde (mısır için ekimden hemen sonra veya çıkıştan 7-10 gün sonra ve 2 defa gelişme döneminin başında ve püskül oluşumundan hemen önce verilmelidir.
Bu bitkiler fide olarak dikilmesi durumunda:Fide kökleri 100 litre suya 500 cc humikasit konarak hazırlanan solüsyona batırılarak dikilir. Bu uygulama topraktan veya sulama suyu ile humikasit uygulaması yapılıp yapılmamasına bakılmaksızın yapılabilir.
Ambalajlar:
5 Lt. 20 Lt. 30 Lt. 200 Lt. 300 Lt. 400 Lt. 600 Lt. 1.000 Lt. 1.200 Lt.
Gönderilecek ürün elimizdeki stok durumuna göre boş bidonlarda beyaz, mavi veya turuncu renkte gelebilir.